Ambicij - O Nas

ambicij - kontakti

Ambicij - Kje Smo

facebook mali

Podjetniške/poslovne/druge novice

Preberi več

Predlog novele ZDavPR dpravlja časovno omejitev uporabe vezane knjige računov (VKR). Z novelo zakona bo uporaba VKR časovno neomejena.

Preberi več

V Uradnem listu RS je bil 21. 7. 2017 objavljen Sklep o določitvi najvišje dovoljene cene izvajanja dimnikarskih storitev:

 

Preberi več

Preberi več

Preberi več

Prošnjo za izpis priznanih obdobij zavarovanja na podlagi plačila prispevka za pokojninsko in invalidsko zavarovanje po 18. členu Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ZPIZ-2 mora fizična oseba poslati na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Preberi več

Preberi več

Kupujem rabljeno vozilo v Sloveniji. Katere davke moram plačati? Kakšna je razlika, če ga kupim od preprodajalca, fizične osebe ali od večjega prodajalca, ki se ukvarja z uvozom vozil iz EU?

 

Preberi več

V Finančni upravi RS ugotavljajo, da si določene pravne osebe in fizične osebe z dejavnostjo še vedno niso uredile vse potrebno za uspešno prejemanje elektronsko vročenih dokumentov.

Preberi več

MF napoveduje spremembe pri normirancih. Sprememb bo kar nekaj, najbolj pomembno pa je da naj bi se višina normiranih odhodkov s sedanjih 80 odstotkov znižala na 60 odstotkov, davek pa se bo zaračunaval glede na uvrstitev zavezanca v dohodninski razred. Obdavčitev naj ne bi bila več 20-odstotna, ampak bodo normiranci plačali davek glede na dohodninsko lestvico. Torej, večji bodo prihodki, višja bo stopnja davka.

Preberi več