VABIMO VAS NA SEMINAR:

Branje in analiza bilanc

 

Praktičen seminar je primeren za vse, ki želite osvojiti, pridobiti in osvežiti znanje s področja branja in analize bilanc (zaključnih računov/bonitetnih izkazov). Na seminarju boste med drugim spoznali kako brati bilance, kako jih analizirati ter kako pridobljene informacije uporabiti pri sprejemanju poslovnih odločitev in poslovanju na sploh. Vsebina bo posredovana na vsem razumljiv način ter podprta s številnimi praktičnimi napotki in primeri. 

Seminar je primeren tako za gospodarstvo kot tudi za javni sektor. Posebnega predznanja in izobrazbe ne potrebujete, saj je primeren za osebe brez nekega poglobljenega predznanja pa tudi za tiste, ki že imate več znanja s tega področja, ter želite osvežiti in potrditi svoje znanje. 

Opomba: v kolikor imate že veliko osnovnega znanja ali ste se tega seminarja že udeležili, ste vabljeni tudi na seminar Poglobljeno branje in analiza bilanc.

CILJ:

Na seminarju se boste naučili branja in analiziranja bonitetnih/zaključnih poročil (BILANCA STANJA...) oz. poglobili že osvojeno znanje s tega področja. Želimo vas seznaniti s postavkami, ki jih je treba pogledati v računovodskih poročilih ter iz njih razbrati pomembne in koristne informacije, kar vam pomaga pri prepoznavanju tveganj.

VSEBINA:

Razumevanje vsebin posameznih računovodskih izkazov:

 

1. bilance stanja,

2. izkaza poslovnega izida,

3. izkaza denarnih tokov.

 

V okviru vaj/praktičnih primerov boste dobili tudi jasne odgovore na vprašanji:

  • Kaj so računovodski izkazi in kakšen pomen imajo pri poslovnih odločitvah?
  • Komu služijo računovodski izkazi?

 

Spoznali boste ključne bilančne postavke in osnovna orodja za proučevanje računovodskih izkazov na javno dostopnih računovodskih izkazih (preseki računovodskih izkazov, vodoravna in navpična analiza ter osnovni kazalniki).

Seminar je zelo praktično naravnan, kjer je velik poudarek na uporabnih informacijah in praktičnih primerih iz prakse! Delamo na konkretnih primerih. Program lahko sooblikujete tako, da nam vnaprej pošljete svoja vprašanja/želje/pričakovanja.

KOTIZACIJA: 169 EUR + DDV

Možnost plačila v obrokih!

POSEBNA UGODNOST ZA VSE UDELEŽENCE NAŠIH ŠOL/TEČAJEV: Na vsa enodnevna izobraževanja vam priznamo 30% popust, na daljša (trajanje več dni) pa 20% popust. Ob prijavi omenite, da ste udeleženec/ka Šole. Popusti in ugodnosti se ne seštevajo.

KDAJ: četrtek 12. 11. 2020, od 9. do 14. ure 

Potek seminarja (okvirno)

08.45 - 09.00 Registracija udeležencev in dobrodošlica ob jutranji kavi

09.00 - 11.00 Predavanje I. del

11.00 - 11.30 Odmor za pogostitev in priložnost za druženje

11.30 - 13.00 Predavanje II. del 

13.00 - 13.05 Kratek odmor

13.05 - 14.00 Predavanje III. del 

KJE: Dogodek se bo izvajal v okviru AMBICIJ akademije in sicer predvidoma v prostorih Centra za poslovno usposabljanje (CPU/GZS), Kardeljeva ploščad 27a, 1000 Ljubljana (brezplačno parkiranje in enostaven dostop) – kako do nas si oglejte tukaj

Vse informacije dobite ob potrditvi prijave.

 

ENOSTAVNI NAČINI PRIJAVE: 

 

1. E-PRIJAVA - spodaj

2. Pišite na info@ambicij.si

3. Pokličite 041 887 186

4. Izpolnite in pošljite svojo ali našo prijavnico/naročilnico (naša vam je na voljo tukaj) - za proračunske uporabnike 

 

Prijave sprejemamo do zasedbe mest. Število udeležencev v skupini je zaradi načina dela omejeno.

 

UGODNOSTI - udeleženci boste:  

- lahko pred izobraževalnim dogodkom poslali vprašanja, ki jih bomo upoštevali pri oblikovanju programa po "vaši meri",

- pridobili 10 % popust za udeležbo pri naslednjem izobraževalnem dogodku,

- prejeli brezplačno gradivo,

- prejeli potrdilo o udeležbi,

- deležni prijetnega in koristnega usposabljanja,

- deležni brezplačne pogostitve z jutranjo kavico.

*popusti in ugodnosti se ne seštevajo.

 

KRATKO O PREDAVATELJICI:

V vaši družbi bo mag. Tatjana Kolenc izkušena predavateljica, ki je končala študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smeri denarništvo in finance. Po končanju študija na EF se je zaposlila v proizvodnem podjetju kot vodja plansko-analitske službe, nato pa po dveh letih dela v gospodarstvu svojo kariero nadaljevala na Računskem sodišču Republike Slovenije. V tem času je na Inštitutu za revizijo pridobila tudi certifikat državnega revizorja. V letu 2003 pa zaključila znanstveni magisterij prav tako na Ekonomski fakulteti v Ljubljani - program poslovodenje in organizacija, smer računovodstvo in revizija. Trenutno je zaposlena kot vodja finančno-računovodskega oddelka. V prostem času pa svoje znanje uspešno prenaša tudi na redne in izredne študente višjih strokovnih šolah in na fakulteti. Narejen ima tudi državni izpit iz ZUP-a ter pridobljeno licenco Republiškega izobraževalnega centra (Državni izpitni center ) za preverjanje in potrjevanje nacionalnih  kvalifikacija za knjigovodjo in računovodjo. Poleg rednega delovnega razmerja, pa je tudi samostojni podjetnik. V okviru dejavnosti opravlja računovodske storitve, razna poslovna, računovodska in davčna svetovanja. V AMBICIJ akademiji pa zadnja leta uspešno prenaša svoje bogato teoretično in praktično znanje na udeležence izobraževanj.

 

Omejeno število prostih mest, zato si čim prej zagotovite prosto mesto - oddajte prijavo (spodaj)!

Podrobnosti dogodka

Datum pričetka 12.11.2020 09:00
Datum zaključka 12.11.2020 14:00
Cena za udeleženca Kotizacija: 179 EUR + DDV (popuste in možnost plačila v obrokih si oglejte v opisu dogodka)
Lokacija Dogodek se bo izvajal v okviru AMBICIJ akademije in sicer v prostorih Centra za poslovno usposabljanje (CPU/GZS)
Kategorija Računovodstvo,Izobraževanja za JAVNI SEKTOR in nepridobitne organizacije