Ambicij - O Nas

ambicij - kontakti

facebook mali

Pripomočki/programi za poslovanje

 

Preberi več

 

Preberi več

 

Preberi več

 

Preberi več

Preberi več

Preberi več

Preberi več

Preberi več

Preberi več

Preberi več

AJPES je s 1. 12. 2017 vzpostavil nov sistem eTurizem za poročanje podatkov o gostih in prenočitvah (iz knjige gostov) za namen vodenja evidence gostov, za namen spremljanja obračuna in plačila turistične takse ter za statistične namene.

Preberi več

Zavezanci za vpis nastanitvenega obrata v register pri AJPES so:

Preberi več

Preberi več

 

Na voljo vam je tukaj.

Carinska vrednost je vrednost, ki se uporablja za izračun uvoznih dajatev. Carinska vrednost se največkrat izračuna na podlagi transakcijske vrednosti in zajema vrednost uvoženega blaga (vrednost, ki jo kupec plača ali jo bo plačal prodajalcu), stroške ki so nastali do meje Evropske unije, kot na primer stroški prevoza, embaliranja, zavarovanja  in licenčnine če predstavljajo pogoj za prodajo blaga. V primeru, da carinske vrednosti ni možno določiti na podlagi transakcijske vrednosti se izračuna na podlagi ostalih metod vrednotenja.

Preberi več

Evropski poslovni register (European Business Register – v nadaljevanju: EBR) je informacijski sistem, preko katerega države članice zagotavljajo podatke in nekatere storitve iz svojih nacionalnih poslovnih registrov. 

Preberi več

Preberi več

Na portalu AJPES lahko pri vpogledu v podatke poslovnega registra preverite, ali je na nekem naslovu registrirano kakšno podjetje ali samostojni podjetnik.

Preberi več

Vpogled v RZPP preko spletnega portala AJPES omogoča vpogled v aktivne zastavne pravice na premičninah, ki so neposestno zastavljene oziroma zarubljene. Podatki se neprestano ažurirajo. Na voljo vam je tukaj.

Preberi več

Spletna aplikacija UJP eRačun je namenjena izključno pravnim osebam iz gospodarskega sektorja in fizičnim osebam, ki izdajo proračunskim uporabnikom mesečno do 5 oziroma letno do 60 eRačunov.

Preberi več

Prijava na e-novice

captcha 

Koledar izobraževanj

Avgust 2019
P T S Č P S N
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1